Nieuws/Financieel
1086604
Financieel

'DSM overweegt exit uit caprolactam'

Speciaalchemiebedrijf DSM zou overwegen te stoppen met de productie van de stof caprolactam en de hele divisie van de hand te doen. Dat meldden bronnen tegen persbureau Bloomberg. Eerder was al duidelijk dat DSM de strategische opties onderzoekt voor dat deel van de caprolactamdivisie dat zich bezighoudt met de verkoop van de stof aan derde partijen. Nu zou het concern volgens de bronnen denken aan een volledige desinvestering.

DSM is wereldwijd een van de belangrijkste producenten van caprolactam, dat gebruikt wordt in onder meer plastic, tapijten en auto's. DSM gebruikt de stof, die valt onder het cluster Polymer Intermediates, zelf ook voor andere producten, zoals nylon.

Een verkoop van de caprolactamtak zou passen in het al vergevorderde beleid van topman Feike Sijbesma om DSM om te vormen van een bulkchemiebedrijf tot vooral een specialist op het gebied van voedingsingrediënten en -toevoegingen. DSM verkocht de afgelopen jaren verscheidene 'klassieke' chemiedivisies en investeerde stevig in de tak Nutrition.