Nieuws/Financieel

WDP: vastgoed Nederland erg duur

Door Yteke de Jong

Topman Joost Uwents van WDP

Topman Joost Uwents van WDP

DIJKSTRA BV

De logistieke vastgoedontwikkelaar WDP stelt dat het Nederlandse vastgoed ’erg duur’ aan het worden is.

Topman Joost Uwents van WDP

Topman Joost Uwents van WDP

DIJKSTRA BV

Dat zei topman Joost Uwents van WDP bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers. „Het aanbod in Nederland is goed, maar de prijzen zijn zeer duur. Wij zullen ons in Nederland richten op zelf ontwikkeling”, zei Uwents in een toelichting. In het derde kwartaal steeg de omzet met 9% naar ruim €106 miljoen. Het operationele resultaat kwam uit op €90 miljoen, een stijging met 19,3%. Ongeveer een derde van het bezit van het Belgische WDP ligt in Nederland, waaronder het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle.

Oogst

„Het afgelopen kwartaal hebben we vooral geoogst”, zegt Uwents. „Zo hebben we een groot distributiecentrum voor de koopjeswinkel de Action in het Zuid-Franse Toulouse in gebruik genomen. Dat is groei vanuit de kracht van de eigen Nederlandse klant.”

In Nederland deed WDP een acquisitie in Utrecht. Daar werd een sale- en leasebacktransactie gedaan met Van Heezik. Vanuit het pand levert Picnic zijn goederen uit. Daarin zal geen verandering komen, aldus Uwents. WDP wil haar portfolio de komende jaren laten groeien naar een omvang van €1 miljard.

Lees meer over