Nieuws/Financieel
1087021
Financieel

Skifabrikant Rossignol in Noorse handen

De Franse ski- en snowboardmaker Rossignol komt in handen van een Noors investeringsbedrijf. Dat bevestigt de firma na berichten in de Franse krant Le Figaro. De huidige eigenaar, het Australische Macquarie, onderhandelt met het Noorse Altor over een overname van 80% van de aandelen.

Rossignol kwam vijf jaar geleden in handen van de Australiërs. In die vijf jaar heeft Macquarie het verliesgevende wintersportmerk flink onder handen genomen. Het 106 jaar oude bedrijf, sponsor van onder andere Bode Miller Lindsey Vonn, moest wereldwijd 400 man personeel ontslaan om in de zwarte cijfers te komen. Ook werd een deel van de productie overgeplaatst naar Taiwan. Het bedrijf noteerde over het boekjaar 2012-2013 een nettowinst van €3 miljoen, en een omzet van €208 miljoen.

Zomer

Met de overname door de Noren wil Rossignol zich meer gaan profileren buiten het wintersportseizoen. Altor is bekend geworden door het nieuw leven inblazen van het watersportmerk Helly Hansen.

Hoeveel Altor voor de aandelen van het wintersportmerk betaalt is onduidelijk. De familie Boix-Vives, nazaten van de oprichters van het bedrijf, houden 0,5% procent van de aandelen. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de lokale mededingingsautoriteiten.