Nieuws/Financieel
1087182
Financieel

'Goed nieuws van SBM'

De ondertekening van de contracten voor twee drijvende productie- en opslagplatformen (fpso's) in Brazilië is goed nieuws voor SBM Offshore. Dat concludeerden analisten van Rabobank maandag.

De aankondiging komt niet als een verrassing, na de intentieverklaring die eind maart al werd aangekondigd. Maar Rabo onderstreept dat het positief is dat de definitieve gunning van het project nu kan worden gemeld. SBM gaf eind maart al aan dat het de grootste order uit de geschiedenis van het bedrijf betreft.

KBC Securities wees erop dat het belang van SBM in de joint venture die de platforms gaat beheren met 56 procent kleiner is dan gedacht. Eerder werd uitgegaan van een belang van 70 procent. Het negatieve effect hiervan op de waarde van de deal is volgens analist Michael Roeg echter beperkt.

Vizier

Rabo gaat ervan uit dat SBM nog vijf fpso-projecten in het vizier heeft. De bank handhaaft het bedrijf op zijn 'conviction buy'-lijst, met een koersdoel van 16 euro. Ook KBC adviseert beleggers SBM te kopen, met een koersdoel van 18 euro

Het aandeel SBM Offshore noteerde maandag om 9.32 uur 1,4 procent in de plus op 14,12 euro. De AEX-index stond op dat moment 0,7 procent boven de slotstand van vrijdag.