Nieuws/Financieel
1089732
Financieel

Murray: $75 miljoen bij Wimbledon-winst

Mocht de Brit Andy Murray dit jaar Wimbledon winnen, dan kan hij de rest van zijn leven in ongekende luxe bivakkeren. Liefst $75 miljoen netto per jaar (!) ontvangt de Schot als hij dit jaar zegeviert in Londen.

De Britten wachten al 77 jaar op een Britse overwinning. Enige tijd was er hoop dat de getalenteerde Tim Henman het toernooi eens zou winnen. Het leidde tot ongekende taferelen op Henman Hill, een berg waarop het fanatieke en chauvinistische publiek tenniswedstrijden via een scherm volgt.

Inmiddels is Henman Hill omgedoopt tot Murray Mountain. Vorig jaar verloor Murray de Wimbledonfinale van Roger Federer. Wel won de 26-jarige Schot de Olympische titel (op Wimbledon) en de US Open.

De Britten snakken letterlijk naar een Britse eindoverwinning op het 'Heilige Gras'. Voor de laatste keer moeten we terug naar 1936, toen Fred Perry Wimbledon won. Vandaag strijd Murray met Jerzy Janowicz voor een plek in de finale. De andere halve finale gaat tussen Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro.