Nieuws/Financieel
1089777
Financieel

Imtech zonder claim in trek

Terwijl Imtech de afgelopen maanden ongenadig hard onderuit is gegaan op de beurs, stortten beleggers zich vandaag op de technisch dienstverlener. Rekening houdend met het ex-claim gaan schoot de koers vele procenten omhoog. Dit lijkt erop te duiden dat het overgrote deel van de aandeelhouders gaat meedoen met de claimemissie.

Om tot de theoretische waarde van het nieuwe aandeel te komen, moest de slotkoers van gisteren van €5,64 allereerst opgeteld worden bij de extra investering om aan nog eens vier aandelen te komen, namelijk vier maal €1,40 (de inschrijvingsprijs). Door vervolgens het totaal van €11,24 door vijf te delen, volgde een bedrag van €2,248 per nieuw aandeel.

Met nu €2,44 resteert er dus een koerswinst van 8,5%. Inmiddels wordt er ook volop gehandeld in de claims. Een claim kost nu €3,80. Feitelijk wordt deze daarmee ondergewaardeerd. Omdat met een claim vier aandelen tegen €1,40 per stuk gekocht kunnen worden, is deze feitelijk namelijk €4,16 waard. Ofwel (€2,44 minus €1,40) maal vier.