Nieuws/Financieel
1089791
Financieel

Theoretische claimprijs Imtech op €3,40

Aandeelhouders van Imtech krijgen bij de claimemissie ter waarde van 500 miljoen euro het recht om per inschrijvingsrecht vier nieuwe aandelen te kopen.

De emissie wordt volledig gegarandeerd door ING, Rabobank en Commerzbank. De uitoefenperiode loopt van 5 tot en met 18 juli. Een eventuele rumpplaatsing van aandelen waarop niet is ingeschreven vindt naar verwachting op 19 juli plaats. De opbrengst zal door Imtech worden gebruikt om de nettoschuldpositie van het bedrijf te verbeteren.

ING AM heeft zich volledig gecommitteerd aan de emissie, aldus Imtech. Dit betekent dat de vermogensbeheerder alle rechten zal uitoefenen die horen bij hun belang van 5,72 procent van de aandelen.

Aandeelhouders van Imtech gingen vorige week akkoord met de claimemissie. Die is noodzakelijk om de financiële positie van Imtech te herstellen, na de grote verliezen die ontstonden door fraude in Duitsland en Polen.

Voor de liefhebbers de details:

De theoretische prijs is €2,25, en de uitoefenprijs €1,40, een verschil van 0,85. Echter, met een claim kun je VIER aandelen kopen. Dus een claim is 4 x 0,85 waard, oftewel €3,40.