Nieuws/Financieel
1089959
Financieel

VMG stapt in recycling

Vivenda Media Groep (VMG) neemt het Groningse kunststofrecyclingbedrijf Inverko Polymers over. Dat bevestigde bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven vrijdag.

VMG gaf eind mei aan te praten met overnamekandidaten om nieuwe activiteiten in de lege beurshuls van het bedrijf onder te brengen. Eerder meldde de onderneming, die na de verkoop van Factotum eind vorig jaar geen operationele activiteiten meer had, te willen groeien via het nemen van meerderheidsbelangen in andere bedrijven.De zoektocht naar waarde voor de aandeelhouders leidde uiteindelijk naar de afvalsector, waar het bedrijf volgens Van Veldhoven nog meer mogelijkheden voor overnames zal onderzoeken.

De overname wordt gefinancierd door een financiële instelling en door de uitgifte van nieuwe aandelen, tegen een uitgiftekoers van 0,20 euro. Meer details daarover gaf Van Veldhoven niet.

Aandeelhoudersvergadering

Inverko boekte in 2012 een omzet van ruim 10 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 720.000 euro.

VMG zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering beleggen waarop goedkeuring voor de overname wordt gevraagd. Daar zal ook worden voorgesteld de naam van de onderneming te wijzigen in Inverko. Na succesvolle afronding van de overname zal de oprichter en eigenaar van Inverko, Henk Alssema, toetreden tot het bestuur van de nieuwe onderneming.