Nieuws/Financieel
1090021
Financieel

Leeg beursfonds Vivenda na overname in recycling

Vivenda Media Groep, de beursnotering aan Euronext zonder operationele activiteiten, wil het Groningse kunststofrecyclingbedrijf Inverko Polymers overnemen. Het fonds zal volgens bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven vervolgens nog meer bedrijven in de sector van afvalrecycling overnemen om internationaal door te groeien.

De twee bedrijven hebben daartoe een voorlopige overeenstemming bereikt, de aandeelhouders moeten nog instemmen. Vanochtend wordt de beoogde samenwerking bekendgemaakt. Beleggers zochten al enige tijd naar de exacte richting van Vivenda.

Het fonds noteert straks na de instemming van aandeelhouders als Inverko aan de beurs en gaat de markt op als enige afvalverwerker aan Euronext. Private equity ziet al enige tijd stevige rendementen in de verwerking van afval, inclusief de recycling.

Inverko maakt onder andere kratten uit kunstof afval voor de bloemenveiling Aalsmeer.

In Nederland staat sinds juni de niet-genoteerde branchegenoot Attero - voormalig onderdeel vanEssent - in de etalage, die van plastic afval eveneens producten maakt.

Vivenda heeft een lange geschiedenis in online verkoop van vastgoedadvertenties , zowel voor bedrijven als consumenten, met Zuka.nl en Factotum als bekendste onderdelen. Sinds eind vorig jaar zijn de laatste activiteiten gestopt. Vanaf februari dit jaar werkte grootaandeelhouder Van Veldhoven aan versterking van het eigen vermogen, door €1 miljoen aan converteerbare obligaties uit te geven en een conversie voor €1,5 miljoen aan uitstaande obligaties in aandelen.

Lees het hele artikel vandaag in de Financiële Telegraaf

.