Nieuws/Financieel
1090160
Financieel

Alitalia wil forse bijdrage aandeelhouders

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia wil dit jaar nog haar kapitaal met 355 miljoen euro verhogen. Dat zou in eerste instantie via de bestaande aandeelhouders moeten gebeuren. Dat staat in een plan over de strategie voor de jaren 2013/2016 dat de luchtvaartmaatschappij woensdagavond heeft gepresenteerd.

Van de 355 miljoen is 55 miljoen al toegezegd als een converteerbare lening. Voor Air-France KLM, dat zo'n 25 procent van de aandelen Alitalia bezit, zou dit een bijdrage van een kleine 90 miljoen euro betekenen. Een woordvoerster van KLM liet donderdag weten dat het ,,bekend'' is dat Alitalia het plan heeft uitgebracht, maar dat er ,,op dit moment niet over wordt gesproken''. ,,Wij zijn er nu niet mee bezig.'' Het gevraagde bedrag wilde de zegsvrouw ook niet bevestigen.

Alitalia zegt verder onder meer te willen inzetten op de ontwikkeling van intercontinentale vluchten en een betere rolverdeling met dochter Air One te willen uitwerken. De luchtvaartmaatschappij verwacht pas in 2016 winst te zullen maken.