Nieuws/Financieel
1090162
Financieel

'China onderzoekt prijsafspraken farmacie'

De Chinese overheid breidt het onderzoek naar prijsafspraken nu ook uit naar buitenlandse farmaceutische bedrijven. Dat schrijft de zakenkrant Financial Times donderdag. Een van de bedrijven die zou worden onderzocht is GlaxoSmithKline, een van de grootste farmaceuten ter wereld.

Eerder deze week werd al bekend dat de Chinese autoriteiten kijken naar mogelijke prijsafspraken tussen producenten van melkpoeder. Daarbij zou ook het Nederlandse FrieslandCampina zijn betrokken.

GlaxoSmithKline liet donderdag weten alleen uit de Chinese media van het onderzoek te hebben vernomen. Het Britse bedrijf benadrukte dat er meer dan 60 bedrijven onder de loep worden genomen.

Volgens een Chinese analist willen de autoriteiten de gezondheidszorg op deze manier betaalbaar houden voor de gewone man. Nadat in 2008 de giftige stof melamine in Chinese babymelk werd aangetroffen en een aantal schandalen rond voeding en medicijnen aan het licht kwam, zijn Chinezen steeds meer bereid om veel geld voor buitenlandse producten te betalen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop