Nieuws/Financieel

Resultaat Aperam daalt in moeilijk kwartaal

Topman Philippe Darmayan

Topman Philippe Darmayan

Richard Mouw

LUXEMBURG (AFN) - Aperam heeft in het derde kwartaal een lager bedrijfsresultaat (ebitda) behaald dan in de voorgaande drie maanden. Het roestvrijstaalbedrijf sprak van uitdagende marktomstandigheden. Voor het lopende, vierde kwartaal verwacht Aperam dat het resultaat weer wat aantrekt.

Topman Philippe Darmayan

Topman Philippe Darmayan

Richard Mouw

De ebitda daalde op kwartaalbasis van 169 miljoen tot 125 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat kwam lager uit dan de 127,5 miljoen dollar waar analisten gemiddeld genomen van uitgingen. Topman Timoteo Di Maulo sprak echter van ,,solide resultaten".

De nettowinst zakte in dezelfde periode van 85 miljoen naar 62 miljoen dollar. De opbrengsten gingen met 5 procent omlaag tot 1,2 miljard dollar ondanks dat het bedrijf nagenoeg evenveel roestvrijstaal verscheepte. De totale verzendingen kwamen uit op 477 miljoen ton tegen 488 miljoen ton een kwartaal eerder.

De schuld van het bedrijf slonk in de afgelopen periode van 235 miljoen dollar naar 116 miljoen dollar. Aperam verwacht dat de daling van de schuld zich in het vierde kwartaal voortzet.

Lees meer over