Financieel/Nieuws

Hogere winst bouwer BAM

Bouwer haalt meer winst uit projecten.

Bouwer haalt meer winst uit projecten.

TLG ARCHIEF

Bouwbedrijf BAM is in de eerste negen maanden van dit jaar op een hoger resultaat uitgekomen, bij een omzet die lager was dan een jaar eerder.

Bouwer haalt meer winst uit projecten.

Bouwer haalt meer winst uit projecten.

TLG ARCHIEF

Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht.

De aangepaste winst voor belastingen steeg met 18 procent tot 75,1 miljoen euro. De omzet bedroeg 4,7 miljard euro, tegen 5 miljard euro in dezelfde periode een jaar geleden. De orderportefeuille groeide naar 10,8 miljard euro, van 10,1 miljard euro vorig jaar.

Brexit

Volgens topman Rob van Wingerden zijn de omstandigheden in de meeste markten van BAM stabiel of bewegen ze zich in een positieve richting. In Groot-Brittannië was volgens Van Wingerden slechts een beperkt brexiteffect te zien op de activiteiten.

In Nederland bieden de plannen van het nieuwe kabinet voor extra investeringen in infrastructuur en initiatieven voor de woningmarkt goede kansen voor het bedrijf, al moeten deze plannen nog concreet worden, aldus BAM.

BAM verwacht voor heel 2017 dat de opbrengsten iets lager zullen uitvallen dan in 2016, terwijl het resultaat hoger zal uitkomen. Het bedrijf voorziet aanzienlijk lagere herstructureringskosten dan in 2016.

Lees meer over