Nieuws/Financieel
1095115
Financieel

Slecht weer strop voor Britse blikjesmaker

Het uitblijven van mooi zomerweer in West-Europa zet in combinatie met de toch al lastige economische omstandigheden de vraag naar bier- en frisdrankblikjes onder druk. De Britse fabrikant Rexam, leverancier van onder meer Heineken, Grolsch, Coca-Cola en Red Bull, gaf dinsdag een winstwaarschuwing.

Topman Graham Chipchase van Rexam sprak van een ,,uitdagende'' eerste jaarhelft. Niet alleen in West-Europa maar ook in Zuid-Amerika valt de verkoop tegen. Hoewel het bedrijf kostenbesparingsmaatregelen naar voren heeft gehaald om de slechte marktomstandigheden het hoofd te bieden, zullen de resultaten over heel 2013 lager uitvallen dan eerder was voorzien.

Hoewel de winst over de eerste jaarhelft wat lager is dan een jaar eerder, gaat Rexam voor het gehele jaar nog wel uit van een verbetering, al is die kleiner dan eerder werd gedacht. De onderneming maakte verder bekend dat zij haar afdeling die medicijnverpakkingen maakt wil verkopen. Rexam wil zich uitsluitend gaan toeleggen op de productie van drankblikjes.