Nieuws/Financieel
1095141
Financieel

Accsys verkleint verlies

Accsys heeft het nettoverlies in het boekjaar 2013, dat op 31 maart afliep, weten te verkleinen. De ontwikkelaar van chemicaliën om hout te verduurzamen kwam onder de streep 11 miljoen euro tekort, tegen 14,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met een kwart tot 18,8 miljoen euro, zo meldde het bedrijf dinsdag.

Bestuursvoorzitter Paul Clegg benadrukte dat Accsys het afgelopen jaar op strategisch en operationeel vlak veel vooruitgang heeft geboekt en dat dit zich vertaald heeft in een sterke omzetgroei. Hij verwacht dat die trend zich doorzet. De inkomsten in de eerste 3 maanden van het lopende boekjaar laten een aanmerkelijke verbetering zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de topman.

Accsys sprak geen concrete verwachtingen uit voor het lopende boekjaar. Wel zei Clegg dat de omzetontwikkeling moeilijk voorspelbaar blijft, maar uiteindelijk zal de groei volgens hem leiden tot winstgevendheid. Voor de fabriek in Arnhem wordt dit jaar gerekend op een positief bedrijfsresultaat (ebitda), en voor de groep als geheel ,,daarna''.