Nieuws/Financieel
1099946
Financieel

Rehn: rapport IMF 'oneerlijk'

Europees Commissaris Olli Rehn heeft vrijdag zelf uitgehaald naar de manier waarop het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Europese Unie de fouten rond de redding van Griekenland in de schoenen heeft geschoven. De commissaris reageerde op het kritische rapport dat het IMF eerder deze week publiceerde.

Volgens Rehn ,,is het niet eerlijk dat het IMF zijn handen schoonwast en het vuile water over Europa heen gooit’’. Dat gaat volgens de Eurocommissaris geheel in tegen de samenwerking die de EU en het IMF probeerden te bewerkstellingen in de Griekse crisis. Rehn stelde dat tegenover de manier waarop hij eerder met de VS heeft samengewerkt om problemen op de Balkan op te lossen. ,,Dat was echt partnerschap’’.

Donderdag al wees een woordvoerder van Rehn alle kritiek van het IMF van de hand. De bewering dat het al in 2010 beter was geweest om de Griekse schulden te herstructureren en dat er niet genoeg is gedaan om hervormingen door te voeren, kloppen volgens de zegsman niet. Dit zou zeker hebben geleid tot een systematische besmetting van andere eurolanden.