Nieuws/Financieel
1100092
Financieel

'Oplossing NSI-aandeelhouder Habas in zicht'

Schuldeisers van de Israëlische investeringsmaatschappij Habas stemmen in de komende weken waarschijnlijk in met een overnamebod van Aspen Group. Dat stelde analist Jaap Kuin van ING vrijdag.

De Israëlische onderneming, die 21 procent van de Nederlandse vastgoedonderneming NSI bezit, zit in financiële problemen. Aspen wil 56 procent van Habas overnemen en stelt obligatiehouders een belang van 44 procent in het vooruitzicht, tegen een afschrijving van 50 procent van hun vorderingen.

Het is volgens Kuin nog niet geheel duidelijk wat Aspen vervolgens met het belang in NSI wil. In de intentieverklaring van de investeerder wordt wel aangegeven dat Aspen een 1-jarige lening kan verstrekken om de Habas/NSI-structuur in de lucht te houden en om in de tussentijd te besluiten hoe het daarna verder moet. Volgens Kuin is er een gerede kans dat Aspen besluit bij te dragen aan de mogelijke kapitaalverhoging die NSI overweegt.

Het aandeel NSI noteerde vrijdag om 10.20 uur 0,5 procent in de plus op 5,18 euro. De MidKap stond op dat moment 0,4 procent boven de slotstand van donderdag.