Nieuws/Financieel
1100106
Financieel

Schiphol als schakel met India

Schiphol wordt mogelijk al vanaf komend winterseizoen een groot Europees knooppunt voor de enorme groei van luchtreizigers tussen India, Europa en de Verenigde Staten. Het gaat om tientallen extra vluchten per week van diverse steden in India via Schiphol naar en van bestemmingen in Europa en Noord-Amerika.

De Indiase vliegmaatschappij Jet Airways, Air France KLM en de Transatlantische joint-venture partner Delta Airlines gaan op die routes een hoofdrol spelen, zo meldden welingelichte bronnen tijdens de IATA-jaarvergadering die afgelopen dagen plaatsvond in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Op deze vergadering komen alle topmannen van de luchtvaarmaatschappijen van de wereld bijeen om te praten over de gang van zaken.

Opsteker

Voor de luchthaven Schiphol, die het moet hebben van het uitgebreide KLM-netwerk – 70% van alle vervoer – zou deze groei een enorme opsteker betekenen.

Als brein achter de megasamenwerking wordt oud-KLM-topmanager Dries van Luyk genoemd. Hij treedt op als adviseur van Jet Airways en wist als oud-KLM’er de partijen bij elkaar te brengen.

 

Lees het gehele artikel in de digitale Telegraaf.