Nieuws/Financieel
1100427
Financieel

Oslo keurt biedingsbod Marine Harvest goed

De aandelenbeurs in Oslo heeft het biedingsbericht van Marine Harvest op Cermaq goedgekeurd. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Het bod staat omgerekend op 107 kronen per aandeel Cermaq, bestaande uit 8,6 aandelen Marine Harvest en 53,25 kronen in cash, en waardeert de onderneming in totaal op 9,9 miljard kronen (1,3 miljard euro).

Aandeelhouders van Cermaq hebben tot en met 21 juni de tijd om op het aanbod in te gaan. Marine Harvest verlaagde woensdag al de acceptatiegrens van minimaal 50 procent naar 33,4 procent.

Ontoereikened

Het bestuur van Cermaq wees vorige maand het bod af als ontoereikend. Gesprekken met het bestuur werden zonder resultaat beëindigd. Marine Harvest wacht nu op de reactie van aandeelhouders. Cermaq is voor 43 procent eigendom van de Noorse overheid.

Nutreco

Het eventueel slagen van de overname is van belang voor het Nederlandse diervoederbedrijf Nutreco. Cermaq is het moederbedrijf van visvoerleverancier Ewos, dat concurreert met Nutreco. Marine Harvest is momenteel een belangrijke afnemer van Nutreco.