Nieuws/Financieel
1100575052
Financieel

Fors meer orders Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, blijft profiteren van de lockdowns in verschillende landen. De maaltijdbezorger zag het aantal orders in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd met 79% toenemen tot 200 miljoen.

Doordat in veel landen de horeca vanwege het rondwarende coronavirus noodgedwongen hun deuren gesloten moet houden, worden veel meer maaltijden besteld.

Topman Jitse Groen spreekt van een sterke start van het nieuwe jaar. ,,Ons snelst groeiende segment was het Verenigd Koninkrijk en we zijn vooral verheugd met de uitrol van ons UK Delivery-netwerk, dat jaar op jaar een indrukwekkende ordergroei van 695% heeft bereikt. We zijn ook erg trots op de versnelling in twee van onze zeer winstgevende markten, met een ordergroei van 77% in Duitsland en 53% in Nederland. Just Eat Takeaway verkeert in uitstekende vorm.”

Volgens Groen verewacht het bedrijf meer bestellingen dan vorig jaar. ,,We verwachten ook een einde aan corona, zeker nu er meer gevacccineerd wordt. Dat betekent dus dat mensen ook weer naar het restaurant gaan, maar ze blijven ook bestellen. Er hebben zich nu veel meer restaurants bij ons aangesloten, het is niet alleen pizza en kebab, mensen kunnen alles bij ons bestellen. En daar komt bij dat er ook steeds meer besteld voor het ontbijt en de lunch. We hebben inmiddels 60 miljoen leden wereldwijd.”

Het is het vierde kwartaal op rij dat Just Eat Takeaway een groeiversnelling doormaakt. De waarde van de bestellingen steeg tot €4,5 miljard, wat neerkomt op een plus van 89% in vergelijking met een jaar eerder.

Just Eat Takeaway is nog bezig met de overname van het Amerikaanse Grubhub ter waarde van ongeveer $7,3 miljard. Deze overname moet in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo