Nieuws/Financieel
1101275
Financieel

Optimisme beursexperts geluwd

Na een paar maanden van enthousiasme zien beursexperts het aandelenklimaat in juni een stuk minder zonnig in. Voor de langere termijn houden ze de roze bril nog wel stevig op. Dat kwam naar voren uit een enquête van Corné van Zeijl, vermogensbeheerder bij SNS Asset Management, onder 54 beleggingsprofessionals. 

De AEX-index had in mei nog de wind in de rug mede dankzij de renteverlaging van de Europese Centrale Bank. Het optimisme over het herstel van de Amerikaanse economie gaf beleggers ook een steuntje in de rug.

Voor deze maand houdt slechts 24% van de experts rekening met een verdere opmars van de aandelenkoersen. Bijna 40% voorziet juist een correctie mede vanwege het sell in may-effect en de beperkte winstgroei bij bedrijven. Ruim een derde gaat er van uit dat de AEX per saldo in juni een pas op de plaats maakt.

De visie voor de langere termijn is een stuk opgewekter. De helft van de professionals verwacht dat de AEX in de komende zes maanden de opgaande lijn gaat vervolgen. Slechts 15% denkt aan een daling van de koersen.

Bij de individuele aandelen is Royal Dutsch Shell in juni het favoriete aandeel onder experts. Aegon en PostNL staan ook in de lijst met gewilde fondsen vanwege de positieve effecten van de gestegen rente.

Unilever en ASML zijn deze maand uit de gratie bij de professionals op basis van de dure waardering.