Nieuws/Financieel
1101286
Financieel

Aandeelhouders laten KPN vallen

KPN was maandag opnieuw de sterkste daler in de AEX-index. De nieuwe terugval volgt op een kleine opleving van de koers nadat de claimemissie ter waarde van 3 miljard euro vorige maand werd afgerond. Beleggers blijven zich echter zorgen maken over de toekomst van het concern.

Zo liet Telefónica Deutschland vorige week weten dat het niet van plan is op korte termijn een fusie aan te gaan met E-Plus, de Duitse mobiele dochter van KPN. Vorig jaar slaagde KPN er al niet in om een koper of een samenwerkingspartner te vinden voor E-Plus.

América Móvil

Verder gaf grootaandeelhouder América Móvil vorige maand aan dat een volledige overname van KPN voorlopig niet haalbaar is. América Móvil, dat 28 procent van KPN bezit, wil graag zijn huidige kredietbeoordeling behouden en zit al tegen de limiet van de daarbij geldende maximale schuldenlast.

Het aandeel KPN bereikte op 22 januari met 2,82 euro de hoogste koers van dit jaar. Na een daling tot 1,49 euro eind april, was er halverwege mei sprake van een klein herstel. De koers klom daarbij tot 1,77 euro.

KPN was in juni 2000 nog 40,68 euro per aandeel waard. De beurskoers van het telecomconcern is echter sinds november van dat jaar niet meer hoger dan 10 euro geweest. De laagste waarde ooit werd op 6 september 2001 genoteerd. Het aandeel was toen 1,13 euro waard.

Het aandeel zakte 5,3 procent tot 1,41 euro en kwam daarmee uit op het laagste niveau sinds september 2001.