Nieuws/Financieel
1101568
Financieel

Nederlandse belegger zet roze bril op

De ING Beleggersbarometer is fors gestegen: van 95 in april naar 110 over mei. Sinds juni 2011 is het vertrouwen onder Nederlandse beleggers niet zo hoog geweest. „Ze zijn positiever over de economie, de eigen financiële situatie en over de aandelenmarkt”, stelt Bob Homan, hoofd ING Investment Office. Hij wijst er wel op dat het verbeterde sentiment „vooral op hoop drijft, niet op harde economische getallen. Al begint herstel met vertrouwen.”

De stemming onder beleggers is voor het eerst sinds januari 2013 weer positief. De afgelopen maand zag 47% van de ondervraagde beleggers de beleggingsportefeuille in waarde stijgen tegenover 33% in april. Die omstandigheid is echter wel een van de weinige echte bouwstenen voor de forse verbetering van het vertrouwenscijfer.

„Van euforie is dan ook geen sprake”, stelt Homan. „Het is niet zo dat iedereen nu weer instapt. Wel vloeit er duidelijk meer geld naar de markt. De Nederlandsche Bank heeft gesteld dat er in het eerste kwartaal van dit jaar in Nederland €4 miljard naar beleggingsfondsen is gestroomd. Die trend kunnen we alleen maar bevestigen, we merken het ook bij onze klanten.”

Lees het gehele artikel in de digitale Telegraaf.