Nieuws/Financieel
1102096681
Financieel

Coronavirus legt productie Airbus stil

Airbus heeft veel fabrieken rond Toulouse.

Airbus heeft veel fabrieken rond Toulouse.

PARIJS - De Europese vliegtuigbouwer Airbus legt de productie in zijn fabrieken in Frankrijk en Spanje voor vier dagen stil. Dat doet het bedrijf in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Airbus heeft veel fabrieken rond Toulouse.

Airbus heeft veel fabrieken rond Toulouse.

Volgens het bedrijf volgt de stap op strenge maatregelen van de Franse en Spaanse overheden om de uitbraak te beteugelen.

Airbus stelt dat met de productiestop er voldoende tijd is om striktere maatregelen in te voeren rond hygiëne en veiligheid. Verder wordt zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. Frankrijk en Spanje hebben bewegingsbeperkingen opgelegd aan burgers vanwege de coronacrisis.

Het bedrijf zet de stap in overleg met de sociale partners. Daarnaast probeert Airbus de impact van de productiestop op toeleveranciers en klanten zo beperkt mogelijk te houden.

Staatssteun

Verder zou Airbus vrezen dat het mogelijk om staatssteun moet vragen als de coronacrisis maanden aanhoudt. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat een scenario over staatssteun voor Airbus werd besproken bij crisisoverleg tussen het Duitse ministerie van Economische Zaken en vertegenwoordigers uit de luchtvaartindustrie. Airbus zou daarbij mogelijk leningen van overheden kunnen ontvangen.