1105660
Financieel

Geen muziek meer in Free Record Shop

Investeringsmaatschappij ProCures is in gesprek om de in zwaar weer verkerende multimediawinkel Free Record Shop en zusterketen Game Mania over te nemen. Dat heeft de investeringsmaatschappij vandaag bekendgemaakt.

„ProCures is van mening dat Free Record Shop en Game Mania een sterke positie binnen de veranderende entertainmentindustrie kunnen behouden en onderzoekt nu de mogelijke scenario's voor een overname van deze winkelketens”, aldus de organisatie. De platenzaak moest vorig jaar een reorganisatie doorvoeren die naar verwachting aan het eind van dit jaar wordt afgerond.

Volgens een woordvoerder van ProCures kwam de Free Record Shop 2 weken geleden in financiële problemen, nadat de financiers de kredietkraan hadden dichtgedraaid. Of de overname doorgaat, hangt volgens de zegsman af van de verhuurders van de winkels en leveranciers die akkoord moeten gaan. „Als dat niet gebeurt zal er faillissement moeten worden aangevraagd”, vertelt de woordvoerder.

De cd- en dvd-zaak moest vorig jaar een reorganisatie doorvoeren, die naar verwachting aan het eind van dit jaar wordt afgerond. ProCures, de organisatie die vorig jaar boekhandelketens Selexyz en De Slegte overnam, verwacht dat de Free Record Shop binnen 2 jaar weer met winst draait.

De afgelopen tijd werden veel filialen gesloten om de kosten te drukken, wegens een dalende verkoop. De cd-keten wordt al jaren geplaagd door de groeiende verkoop van onlinemuziek en -films.

Hans Breukhoven opende in 1971 de eerste Free Record Shop in Schiedam. Vorig jaar trad hij terug als algemeen directeur van het bedrijf. Als voorzitter van de raad van bestuur is Breukhoven wel nog steeds betrokken bij de leiding van de keten.

ProCures is de organisatie die vorig jaar boekhandelketens Selexyz en De Slegte overnam.