Nieuws/Financieel
1106567
Financieel

Management AkzoNobel in nieuw hoofdkantoor

AkzoNobel wil eind 2015 al het Nederlandse managementpersoneel hebben samengebracht in een nieuw hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Dat maakte de verfspecialist dinsdag bekend. Dat betekent dat onder meer de kantoren in Amersfoort en Hoofddorp zullen sluiten. De operatie heeft geen directe gevolgen voor de werkgelegenheid maar zal wel tot duidelijke kostenbesparingen leidden, aldus de onderneming.

AkzoNobel laat een nieuw hoofdkantoor ontwikkelen door Dura Vermeer. Het gebouw wordt eigendom van de Duitse Union Investment Groep. De bouw is inmiddels begonnen en zal naar verwachting 2,5 jaar duren.

Het nieuwe kantoor, waar ongeveer 700 mensen gaan werken, komt vlak bij het huidige hoofdkantoor te staan. AkzoNobel verhuisde in 2007 zijn hoofdkantoor van Arnhem naar Amsterdam en betrok toen tijdelijke kantoorruimte.

Ongeveer 450 medewerkers van het chemiebedrijf zullen van werkplek moeten veranderen. Mensen die in Sassenheim en Hoofddorp werken, gaan naar Amsterdam. Medewerkers in Amersfoort gaan dan wel naar Amsterdam of naar het kantoor in Arnhem. AkzoNobel begint binnenkort aan het overleg met de ondernemingsraad over dit besluit.