Nieuws/Financieel
1107571
Financieel

'Cyclische aandelen gaan inhaalslag maken'

In de rubriek beleggingstip van de week doet Hendrik Jan Davids, directeur vermogensbeheer en partner bij Inmaxxa Vermogensbeheer, uit de doeken wat zijn beleggingsaanpak is en waar de kansen liggen.  

Veel geleerd van? Op mijn zestiende kreeg ik van mijn vader een aandeel Fokker, een papieren certificaat dat nu ingelijst boven mijn bureau hangt. Een goede leerschool, omdat het bedrijf failliet ging. Dagelijks volgde ik de koers. Elk dubbeltje winst of verlies was spannend.

Beleggingsaanpak: Later ben ik dagelijks de koersontwikkeling gaan optekenen op ruitjespapier. Zo ontstond mijn interesse in technische analyse. Nagenoeg alle informatie is verwerkt in de koers van vandaag en miljoenen beleggers concurreren met jou. Het is de kunst om die anderen voor te zijn in het herkennen van een nieuwe koerstrend.

Waarin nu beleggen? Mijn voorkeur gaat uit naar cyclische aandelen, zoals in de auto-industrie, de bouwsector en technologiefondsen die het laatste half jaar achtergebleven zijn bij de markt. Ik denk dat deze een inhaalslag zullen maken. Ik blijf ook positief over Japanse aandelen. Hou wel de yen in de gaten.

Heeft u een gouden strategie om bovengemiddelde rendementen te behalen? Graag vernemen we uw ervaringen en visie over aandelen, obligaties, valuta’s of grondstoffen. Stuur een @-mail naar redactie@dft.nl.