Nieuws/Financieel
1109008
Financieel

Punch praat mee over overname Xeikon

Punch praat met een partij die interesse heeft in een overname van de beursgenoteerde Nederlandse dochteronderneming Xeikon. Dat meldde het Belgische bedrijf maandag.

Xeikon gaf begin januari al aan dat een partij overweegt een overnamebod uit te brengen. Punch stelde maandag dat er nog geen duidelijkheid is over de mogelijke voorwaarden en modaliteiten rond dat bod. Zodra het nodig is, zal Xeikon meer duidelijkheid verschaffen, aldus Punch. Het Belgische bedrijf heeft een belang van 65,6 procent in Xeikon, het vroegere Punch Grafix.

Punch maakte verder bekend dat de omzet van Xeikon, een producent van digitale printers, in het eerste kwartaal met 1 procent is gestegen. Dit kwam vooral dankzij de groei bij Digital Printing Solutions, waar de omzet met 12 procent steeg tot 22,8 miljoen euro. Bij Prepress Solutions namen de opbrengsten met 30 procent af tot 4,8 miljoen euro. De totale omzet daalde in Europa met bijna 18 procent, terwijl de opbrengsten in Azië en Amerika met respectievelijk 26,1 en 35,5 procent stegen.

Punch gaf geen concrete doelstellingen.