Nieuws/Financieel
1109787
Financieel

Winst BT Group boven verwachting

Het Britse telecomconcern BT Group is over de eerste 3 maanden van dit jaar op een hogere winst uitgekomen dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf vrijdag naar buiten bracht.

Het aangepaste bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar klom met 4 procent tot 1,67 miljard pond (2 miljard euro). Analisten rekenden gemiddeld op 1,62 miljard pond. De omzet daalde met bijna 2 procent tot 4,79 miljard pond. BT Group zag groei bij het aantal klanten voor snelle internetverbindingen, maar er was krimp bij de vaste landlijnen.

BT Group voorspelt voor dit lopende gebroken boekjaar een aangepaste ebitda van 6 tot 6,1 miljard pond. Voor het boekjaar dat eindigt in maart 2015 wordt gerekend op een aangepaste ebitda van 6,1 tot 6,3 miljard pond.

Sportzenders

Het bedrijf maakte donderdag bekend een nieuwe sportzender gratis aan te bieden bij breedbandabonnementen om zo extra klanten te lokken. Die sportzenders zullen gaan concurreren met de programma's van de BBC en de betaalzender BSkyB.

Op de beurs in Londen ging het aandeel BT Group vrijdag flink omhoog en bereikte het hoogste niveau in ruim 5 jaar.