Nieuws/Financieel
1109812
Financieel

Nieuw jaarrecord AEX, 'weg naar boven ligt open'

MET VIDEO De AEX bereikte vanmorgen de hoogste stand sinds mei 2011, en dit was niet zomaar een record. Analisten benadrukken dat de AEX door een weerstandsniveau heen is gebroken en dat de weg naar boven, nu open ligt. ,,De AEX kan dan doorstomen richting de 374", zegt Nico Bakker, een van de bekendste technisch analisten van ons land.

De AEX bewoog al een tijdje in dezelfde trading range, met 358/359 als weerstand. ,,Tegen dat niveau liep de hoofdgraadmeter een aantal keer aan", zegt Bakker. Nu is die druk te groot geworden en is de AEX door die weerstand heengebroken. Traditioneel zie je dan eerst een versnelde beweging omhoog.

,,IK verwacht daar op korte termijn wel een klein stapje in terug. Maar de oude weerstand zal de nieuwe steun gaan worden. Maar de positieve trend zet door", zegt Bakker. ,,We kunnen doorstomen richting de 374."

Hij houdt wel een slag om de arm omdat in de VS, met de Dow Jones en S&P 500, nieuwe toppen zijn bereikt. En de AEX is natuurlijk ook deels afhankelijk van die indices. ,,Het gaat in de VS wel erg hard, maar wat gebeurt, gebeurt." Voor de AEX is het vandaag in technisch opzicht een mooie dag.