Nieuws/Financieel
1109839
Financieel

Luchtvaartconcern IAG dieper in het rood

Luchtvaartconcern IAG, moederbedrijf van British Airways en Iberia, is in het eerste kwartaal dieper in het rood gedoken. Het operationele verlies liep op van 249 miljoen euro in de eerste 3 maanden van vorig jaar, tot 278 miljoen euro. Dat maakte het concern vrijdag bekend.

Het nettoverlies kwam uit op 630 miljoen euro. Het bedrijf werd vooral dieper in de verliezen gedrukt door kosten van 311 miljoen euro voor het doorvoeren van een reorganisatie bij het Spaanse Iberia. IAG, de op twee na grootste luchtvaartonderneming van Europa, kondigde eerder aan dat daar meer dan 3000 banen worden geschrapt.

De omzet van het luchtvaartconcern kwam in het eerste kwartaal uit op 3,94 miljard euro, 0,5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

IAG-topman Willie Walsh waagt zich niet aan een voorspelling voor de resultaten in heel 2013. Wel gaat hij de capaciteit dit jaar met 1,8 procent verlagen wegens de afgenomen vraag. De onlangs overgenomen prijsvechter Vueling is daar niet bij inbegrepen.