Nieuws/Financieel
1109861
Financieel

'ArcelorMittal neemt onzekerheid weg'

De eerstekwartaalcijfers van ArcelorMittal zijn beter dan verwacht. Dat liet een analist die anoniem wilde blijven weten aan AFN.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) was ,,duidelijk beter'' dan de algemene consensus en de verwachting voor een hogere ebitda in het tweede kwartaal is ,,positief'', aldus de analist.

ArcelorMittal bevestigde verder dat voor heel 2013 wordt gerekend op een ebitda van meer dan 7,1 miljard dollar. Volgens de analist was er enige scepsis in de markt over de winstverwachtingen voor heel 2013. ,,Die onzekerheid is nu even weggenomen. Al met al valt het niet tegen.''

Handhaving

ING liet weten dat de cijfers van het staalconcern eveneens beter waren dan verwacht. Ook de handhaving van de outlook voor heel 2013 is een positief punt, aldus ING. ING heeft een buy-advies voor ArcelorMittal.

Rabobank stelde over het algemeen tevreden te zijn met het bericht van ArcelorMittal en constateert dat de kwartaalrapportage laat zien dat de recente koersdaling overtrokken is geweest. Rabo handhaaft het buy-advies.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde rond 10.25 uur 6 procent hoger op 10,27 euro.