Nieuws/Financieel
1109875
Financieel

Stijging beleggingsresultaat Eurocommercial

Eurocommercial Properties heeft het direct beleggingsresultaat over de 9 maanden tot 31 maart 2013 zien toenemen tot 60,6 miljoen euro. Dat is een stijging van 1,2 procent, aldus de vastgoedinvesteerder vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

Het direct beleggingsresultaat omvat de nettovastgoedopbrengsten min de nettofinancieringslasten en bedrijfskosten na belasting. Volgens Eurocommercial geeft dat cijfer een goed beeld van de gang van zaken. Hetbeursgenoteerde bedrijf realiseerde huuropbrengsten van 128,1 miljoen euro, tegen 120,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar terug. De vastgoedopbrengsten stegen met 3,8 procent tot 107,9 miljoen euro.

Volgens Eurocommercial is de toename van de huuropbrengsten onder meer te danken aan de aankoop van Eurostop in Halmstad en Les Grands Hommes in Bordeaux.

Krachtige vraag

Volgens het bedrijf is, ondanks de sobere voorspellingen over de economie, de vraag naar ,,goede winkelruimte van zowel winkeliers als beleggers'' nog altijd krachtig. De investeringsvraag naar Franse winkelcentra blijft ,,goed op peil'', terwijl in Italië in 2013 nog geen belangrijke verkooptransacties van centra zijn geweest.

De onderneming verwacht dat de opheldering van de politieke situatie ,,zonder enige twijfel'' bij zal dragen aan de belangstelling van vastgoedbeleggers voor Italiaanse centra. In Zweden blijft de vraag naar ,,kwaliteitswinkelcentra'' op een gezond niveau.