Nieuws/Financieel
1109900
Financieel

'Kwartaal TMG beter dan verwacht'

TMG heeft in het eerste kwartaal van het jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dat constateren analisten van KBC vrijdag, in reactie op het handelsbericht van het uitgeefconcern.

Het effectenhuis constateert dat TMG profiteerde van de abdicatie van (voormalig) koningin Beatrix, een sterk resultaat bij Sky Radio Group en een vroeg Pasen. Ook het kostenbesparingsprogramma leidde tot voordeel.KBC hanteert een hold-advies op TMG.

SNS Securities spreekt van margeherstel in de afgelopen verslagperiode. Hoewel de inkomsten uit advertenties nog steeds afnemen, wisten kostenbesparingen dit te compenseren. SNS denkt nog steeds dat TMG zijn belang van 6 procent in het Duitse ProSiebenSat1 zal verkopen en de opbrengst voor een groot deel aan de aandeelhouders zal uitkeren.

Strategie

SNS wijst er op dat TMG geen verwachting geeft voor de rest van het jaar. Ook is er geen update over de strategie, maar dat komt volgens het effectenhuis omdat de interimtopman, die onlangs Herman van Campenhout verving die als gevolg van een verschil van inzicht stopte als bestuursvoorzitter, pas een maand aan het roer staat.

SNS heeft een buy-advies op TMG, waarvan het aandeel vrijdag omstreeks 9.40 uur 0,5 procent hoger staat op 9,50 euro.