Nieuws/Financieel
110998057
Financieel

Verliezen Wall Street lopen op

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Het nieuwe coronavirus bleef bepalend voor het marktsentiment. Het dodental liep volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie verder op en het aantal besmettingen kruipt steeds dichter bij 100.000.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur 0,7 procent lager op 29.147 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte ook 0,7 procent tot 3362 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 1,1 procent in op 9707 punten. Daarmee liepen de verliezen in de loop van de dag duidelijk op. Woensdag eindigden de graadmeters nog met records.

Wat betreft het coronavirus was de blik onder meer gericht op cruisemaatschappijen. Norwegian Cruise Line Holdings, dat op Wall Street 0,3 procent inleverde, heeft Aziatische cruises tot het einde van het derde kwartaal opgeschort of gewijzigd. Daarnaast waarschuwde het bedrijf voor een negatieve impact van het coronavirus op het nettoresultaat. Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) waarschuwde ook voor impact van de virusuitbraak. Toch ging het aandeel 0,6 procent omhoog.

Verder waren er nog zwaar tegenvallende jaarcijfers van mediaconcern ViacomCBS. Beleggers zetten het bedrijf op de beurs meer dan 17 procent procent lager.

Aan het overnamefront kocht zakenbank Morgan Stanley onlinebroker E*Trade Financial om zo zijn diensten rond vermogensbeheerder te versterken. Aan de transactie hing een prijskaartje van 13 miljard dollar. Het aandeel Morgan Stanley zakte bijna 4 procent.

Bij de bedrijven was er ook veel aandacht voor lingeriemerk Victoria's Secret. Investeerder Sycamore neemt een meerderheidsbelang van 55 procent in het lingeriemodehuis, bekend van zijn modeshows met topmodellen. De resterende aandelen blijven in handen van moederbedrijf L Brands, dat meer dan 1 procent verloor. Victoria's Secret wordt de laatste tijd beschuldigd van een vrouwonvriendelijke houding.

De euro was 1,0794 dollar waard tegen 1,0793 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 53,80 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 59,38 dollar per vat.