Nieuws/Financieel
1112051
Financieel

Lagere opbrengst beursgang ING US

De uitgifteprijs bij de beursgang van de Amerikaanse pensioen- en verzekeringstak van ING, is vastgesteld op 19,50 dollar per aandeel. Dat maakte ING woensdagavond bekend. ING US debuteert donderdag op de beurs in New York.

De uitgifteprijs, en daarmee ook de opbrengst van de beursgang, is lager dan verwacht. Het bedrijf ging eerder uit van een prijs tussen de 21 en 24 dollar per aandeel. ING mikt nu op een opbrengst van 1,3 miljard dollar, tegen een eerder schatting van 1,4 tot 1,5 miljard dollar.

ING brengt circa 65,2 miljoen aandelen op de markt, wat neerkomt op een belang in ING US van ongeveer 25 procent. ING houdt voorlopig een belang van 75 procent, maar het is de bedoeling dat het Amerikaanse onderdeel uiteindelijk geheel wordt afgestoten en onder de naam Voya zelfstandig verder gaat.

Morgan Stanley

De banken die de beursgang begeleiden, Morgan Stanley, Goldman Sachs en Citigroup, hebben de optie om in de maand na de beursgang nog 9,8 miljoen aandelen te kopen. Wanneer zij daarvan gebruik maken, zal het belang van ING in zijn Amerikaanse tak verder afnemen tot 71 procent.

ING is bezig al zijn verzekeringsactiviteiten af te stoten. Dat was een van de voorwaarden waaronder de Europese Commissie goedkeuring heeft verleend aan de staatssteun die het concern tijdens de kredietcrisis in 2008 ontving.

De Aziatische verzekeringsactiviteiten worden in delen verkocht. Het is de bedoeling dat de Europese verzekeringstak in een later stadium eveneens naar de beurs wordt gebracht. De herstructurering moet uiterlijk in 2018 worden afgerond.