Nieuws/Financieel
1112154
Financieel

Abonnementen stuwen winst Time Warner

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft vorig kwartaal bijna een kwart meer winst gemaakt dan een jaar eerder. De eigenaar van televisiezenders CNN en HBO en de filmstudio's van Warner Bros profiteerde vooral van de aanwas van nieuwe tv-klanten.

Time Warner meldde woensdag een nettowinst van 720 miljoen dollar (545 miljoen euro) over het eerste kwartaal. Een jaar eerder hield het concern 583 miljoen dollar over onder de streep. De omzet lag met 6,9 miljard dollar ongeveer even hoog als in de eerste 3 maanden van 2012.

Time Warner zag de inkomsten uit abonnementen op zijn tv-zenders met 5 procent stijgen, waardoor de totale televisie-inkomsten opliepen tot 3,7 miljard dollar. De opbrengsten van advertenties op tv zakten met 1 procent.

De omzet van de filmstudio zakte met 4 procent tot 2,7 miljard dollar. Bij tijdschriftentak Time Inc daalden de inkomsten met 5 procent tot 737 miljoen dollar. Time Warner gaf begin maart aan de tijdschriften van de rest van het concern af te willen splitsen. Time Inc, uitgever van bladen als Time, Fortune, Sports Illustrated en People, moet tegen het einde van dit jaar een onafhankelijke beursnotering krijgen.