Nieuws/Financieel
1113605
Financieel

VEB: voormalig bestuur Imtech aansprakelijk

MET VIDEO De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stelt oud-topman René van der Bruggen van Imtech en voormalig financieel directeur Boudewijn Gerner aansprakelijk voor de schade die beleggers hebben geleden vanwege misleidende cijfers die door Imtech zijn gepubliceerd. Dat meldde de vereniging vrijdag. Het betreft de halfjaarcijfers van 2012 die, naar nu blijkt, onjuist waren.

Ook zijn Van der Bruggen en Gerner volgens de VEB verantwoordelijk voor de ,,wanordelijke administratie en boekhouding van Imtech''. Volgens de wet zijn bestuurders persoonlijk aansprakelijk als zij cijfers publiceren die een misleidende voorstelling geven van de toestand van het bedrijf, zo weet de beleggersvereniging.

De VEB houdt ook Imtech en haar commissarissen aansprakelijk voor de beleggersschade, vanwege ,,misleidende communicatie en onbehoorlijk bestuur''. Imtech en haar accountant KPMG zijn om verdere opheldering gevraagd.

Een woordvoerder van Imtech liet weten de brief van de VEB te hebben ontvangen. ,,We zijn hem aan het bestuderen''. Het concern onthield zich verder van commentaar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop