Nieuws/Financieel
1115709
Financieel

Commerzbank verwacht verlies

Commerzbank verwacht in het eerste kwartaal verlies te rapporteren. De resultaten hebben te lijden onder de kosten die de bank moet maken in verband met het ontslag van personeel. Dat meldde Commerzbank vrijdag tijdens de aandeelhoudersvergadering. Vorige maand liet de financiële instelling nog weten dat het reorganisatieprogramma in het eerste kwartaal zo'n 500 miljoen euro aan kosten met zich mee brengt.

In het vierde kwartaal leed Commerzbank al een negatief resultaat van 716 miljoen euro. De bank is bezig zijn verliesgevende onderdelen af te stoten en wil in de komende twee tot drie jaar minimaal 4000 banen schrappen.

Commerzbank moest tijdens de financiële crisis in 2008/2009 worden gestut met in totaal ruim 18 miljard euro aan staatssteun. Een groot deel van dat bedrag is inmiddels afgelost, onder meer door meerdere emissies. Vrijdag wil Commerzbank aan zijn aandeelhouders opnieuw toestemming vragen voor een kapitaalverhoging van 2,5 miljard euro. Daarmee wil de bank de laatste overheidssteun terugbetalen en de kapitaalbuffer versterken.