Nieuws/Financieel
1115791
Financieel

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten. Beleggers grepen een herstel van de grondstofprijzen aan om op zoek te gaan naar koopjes. De winsten bleven beperkt door de lagere slotstanden op Wall Street. De Nikkei eindigde 0,7 procent hoger op 13.316,48 punten. De Japanse beurs verloor deze week ruim 1 procent (slotkoers vrijdag 12 april 13.485,14 punten).

Het geplaagde Japanse elektronicaconcern Sharp won 3,6 procent. De zakenkrant Nikkei meldde dat Sharp energiezuinige LCD-schermen gaat leveren voor notebooks van het Zuid-Koreaanse Samsung. Tokyo Electron, de grootste maker van chipapparatuur in Japan, boekte eveneens winst. Het bedrijf rapporteerde over het afgelopen boekjaar een operationele winst die hoger uitviel dan analisten hadden voorzien.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten vrijdag eveneens winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,6 procent hoger in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent. In Seoul steeg de Kospi-index met 0,4 procent.