Nieuws/Financieel
1119086
Financieel

UPS in beroep tegen afwijzing overname TNT

United Parcel Service (UPS) gaat in beroep tegen de afwijzing van de beoogde overname van TNT Express door de Europese Commissie. Dat maakte het Amerikaanse postbedrijf maandag bekend. Brussel stak eind januari een stokje voor de transactie ter waarde van 5,2 miljard euro omdat de samensmelting tot ernstige concurrentieproblemen zou leiden.

,,De reden om in beroep te gaan is te zorgen voor een nauwkeuriger evaluatie van de concurrentie op de Europese markt en om ons ervan te verzekeren dat er geen precedent is dat de kans op internationale groei zou kunnen beperken'', aldus een woordvoerster van UPS. Het concern staakte zijn overnamepoging op 14 januari, toen al duidelijk werd dat Brussel bezwaar zou maken.

Geen nieuw bod

TNT Express liet weten kennis te hebben genomen van het beroep van UPS. Het Nederlandse bedrijf stelde dat die stap niet betekent dat er een nieuw bod komt noch dat het staande bod heroverwogen wordt. ,,De overnameovereenkomst is geschrapt en het bod van UPS is ingetrokken naar aanleiding van het besluit van de Europese Commissie in januari.''