Nieuws/Financieel
1122571
Financieel

'Weinig verrassingen bij Galapagos'

De R&D update waarmee Galapagos woensdag naar buiten kwam, bevat weinig grote verrrassingen. Dat stelde analist Fabian Smeets van ING in een reactie. Hij verwacht wel dat bij de presentatie die het bedrijf woensdagmiddag geeft, meer informatie zal worden gegeven.

Smeets noemt het enigszins verrassend dat Galapagos doorgaat met zijn product tegen uitzaaiingen bij kanker. Gezien de recente slechte testresultaten met dergelijke middelen, had het hem niet verbaasd als het bedrijf de stekker uit het project had getrokken. Over de voortgang in andere projecten werd weinig verrassends gemeld, aldus de analist.

Dat Galapagos zijn samenwerking met Lilly stopt, komt evenmin onverwacht. Volgens Smeets had het biotechnologiebedrijf al eerder aangegeven dat het niet tevreden was over wat de alliantie met de Amerikaanse farmaceut opleverde. Bij de presentatie van de jaarcijfers hintte Galapagos op een mogelijke nieuwe deal, maar die heeft Smeets woensdag ,,gemist''.

ING hanteert voor Galapagos een koopadvies en een koersdoel van 22 euro. Woensdag om 9.19 uur noteerde het aandeel 1,4 procent hoger op 19,18 euro in een overwegend licht positieve markt.