Nieuws/Financieel
1124158
Financieel

Deutsche Bahn vervoert recordaantal mensen

Deutsche Bahn (DB) heeft een positief jaar achter de rug. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Duitse spoorwegmaatschappij donderdag publiceerde. De winst, omzet en het passagiersaantal stegen ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast werd de nettoschuldpositie naar beneden geschroefd.

In totaal boekte DB vorig jaar met 2,7 miljard euro ruim 17 procent meer winst dan 2011. De omzet steeg met bijna 4 procent naar 39,3 miljard euro. Het aantal passagiers en het aantal nieuwe werknemers klommen zelfs naar recordhoogtes. In totaal reisden er binnen Duitsland bijna 2 miljard mensen met de trein, een stijging van 49 miljoen passagiers. Daarnaast vulde DB 11.000 nieuwe arbeidsplekken in, het hoogste aantal in 10 jaar. De nettoschuld werd met 1,4 procent naar beneden gebracht tot 16,4 miljard euro.

,,Meer omzet, meer winst, meer investeringen en boven alles een nieuw record aan passagiers in onze treinen'', zei topman Rüdiger Grube donderdag. ,,Al deze getallen laten zien dat we met onze strategie DB2020 op het juiste spoor zitten.'' Volgens de financieel directeur van het staatsbedrijf zijn alle divisies winstgevend en kijkt DB dan ook optimistisch naar de toekomst.