Nieuws/Financieel
1124184
Financieel

Mecom ziet geen verbetering advertentiemarkt

Het Britse mediaconcern Mecom heeft zijn inkomsten vorig jaar stevig zien dalen door de slechte markt voor krantenadvertenties. Voorlopig zijn er geen tekenen van verbetering, maakte het moederbedrijf van het Nederlandse krantenconcern Wegener donderdag bekend.

De totale omzet van Mecom daalde vorig jaar met 9 procent tot 910,5 miljoen euro. De inkomsten uit advertenties namen met 17 procent af tot 364,4 miljoen euro. Het operationele verlies liep met ruim 77 miljoen euro op tot 84,7 miljoen euro.

Ook in de eerste weken van 2013 bleven de marktomstandigheden moeilijk, gaf Mecom verder aan. Vooral in Nederland namen de reclameopbrengsten in het begin van dit jaar af. Mecom zette Wegener vorig jaar in de etalage en meldde eerder op de ochtend dat het onderdeel AutoTrack.nl is verkocht aan De Persgroep.

In Nederland namen de opbrengsten uit krantenadvertenties vorig jaar met bijna 12 procent af. Het aantal krantenabonnees zakte met 4 procent. Die daling werd gecompenseerd doordat de abonnementen duurder werden gemaakt. Aan het begin van dit jaar werden de abonnementsprijzen met nog eens 5 procent verhoogd.