Nieuws/Financieel
1124202
Financieel

TenCate schikt met CEO in belastinggeschil

TenCate keert 1,2 miljoen euro uit aan zijn bestuursvoorzitter, Loek de Vries, vanwege de afwikkeling van een al jarenlang lopend fiscal geschil. Dat maakte de fabrikant van specialistische textielen en materialen donderdag bekend.

Het geschil ontstond in 1995 door transacties van het toenmalige bestuur. Die werden door de fiscus ,,anders uitgelegd'', aldus een woordvoerder van TenCate. De huidige raad van commissarissen vond dat na 8 jaar procederen de tijd was gekomen om de procedures te staken. Met de fiscus is inmiddels een overeenkomst gesloten.

De schadeloosstelling van De Vries, die pas in 1998 toetrad tot het bestuur van TenCate maar destijds wel groepsdirecteur was, is verantwoord in de jaarrekening over 2012.

De Vries was in de jaren 90 betrokken bij transacties rond Spinnerij Nijverdal, waar ook TenCate als bedrijf bij was betrokken. Een en ander leidde tot een onderzoek van het openbaar ministerie tegen De Vries, maar dat onderzoek werd later gesloten. Daarnaast ontstond er een verschil tussen de belastingaangiftes van De Vries en TenCate over het project, wat aanleiding was voor jarenlange procedures. Hieraan is met de schikking met de belastingdienst en de compensatie nu een einde gekomen.