Nieuws/Financieel
1124280
Financieel

AstraZeneca snijdt fors in personeelsbestand

AstraZeneca gaat bijna 4000 arbeidsplaatsen schrappen. Dat maakte de Brits-Zweedse medicijnenfabrikant donderdag bekend. Bij de administratie en verkoopafdeling verdwijnen 2300 banen, bij de onderzoekstak neemt het bedrijf wereldwijd afscheid van zo'n 1600 werknemers.

Eerder deze week maakte het bedrijf al bekend dat het zijn hoofdkantoor van Londen naar Cambridge gaat verhuizen. De onderzoeks- en ontwikkelingstak wordt verplaatst naar drie locaties. Het bedrijf gaat zich toespitsen op de productie van medicijnen op basis van menselijke cellen, volgens AstraZeneca een platform voor groei.

In januari maakte AstraZeneca bekend dat zowel de omzet als de winst gedaald was in 2012, waarvan de winst met 30 procent. De verwachtingen voor 2013 zijn evenmin rooskleurig. Er wordt een omzetdaling van 5 tot 10 procent ingecalculeerd, terwijl de winst nog drastischer naar beneden zal gaan. Het hoofd van de onderzoeks- en ontwikkelingsdivisie moest het veld ruimen en ook de manager van de wereldwijde verkoop- en marketingafdeling stapte op.