Nieuws/Financieel
1124539784
Financieel

Groei economie VS sterker dan verwacht

Washington - De groei van de economie van de Verenigde Staten is in het derde kwartaal sterker uitgevallen dan eerder gedacht. Volgens een tweede schatting van het Amerikaanse ministerie van Handel bedroeg de groei 2,1 procent op jaarbasis, terwijl bij een eerste schatting een plus van 1,9 procent werd gemeld.

Economen hadden in doorsnee voorspeld dat dit cijfer gehandhaafd zou worden. In het tweede kwartaal van dit jaar ging het bruto binnenlands product van 's werelds grootste economie met 2 procent vooruit.

De economie van de VS kreeg wat sterkere steun van de opbouw van voorraden, terwijl de bedrijfsinvesteringen minder sterk daalden dan eerder gedacht. Bedrijven zijn voorzichtiger geworden met investeringen vanwege de handelsoorlog tussen de VS en China. De cijfers over de consumentenbestedingen, de belangrijkste motor van de Amerikaanse economie, bleven ongewijzigd.

Om de economie te ondersteunen, heeft de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, de rente dit jaar drie keer verlaagd.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd