Nieuws/Financieel
1125462
Financieel

Delta Lloyd neemt O&E Mezz Fund over

Delta Lloyd en Oyens & Van Eeghen hebben overeenstemming bereikt over de overname van het O&E Mezz Fund door Delta Lloyd. Dat maakte de verzekeraar en vermogensbeheerder maandag bekend.

Doelstelling van het nieuwe Delta Lloyd Mezzanine Fund is het verstrekken van achtergesteld kapitaal aan middelgrote Nederlandse bedrijven. De leningen hebben een omvang tussen 5 en 15 miljoen euro.

Naar verwachting vindt de eerste closing van het Delta Lloyd Mezzanine Fund in april plaats. Het is de intentie om het fonds binnen een jaar te laten groeien naar een omvang van maximaal 100 miljoen euro.

Kredietverlening

,,In het huidige klimaat, waarin banken door toenemende regelgeving steeds meer moeite hebben met kredietverlening, is het de intentie van Delta Lloyd om een rol van betekenis te spelen op de markt voor bedrijfsfinanciering'', aldus Arnold Gast van Delta Lloyd Asset Management. ,,Zo creëren wij beleggingskansen en versterken we tegelijkertijd het Nederlandse bedrijfsleven.''

Oyens & Van Eeghen blijft als partner aan het fonds verbonden. Daardoor kunnen de klanten van de bank er rechtstreeks in investeren.