Nieuws/Financieel
1125464
Financieel

'Docdata mogelijk overnameprooi'

De ambities van Otto-dochter Hermes Europe kunnen Docdata mogelijk tot een overnameprooi maken. Dat stelde analist Martijn den Drijver van SNS Securities maandag.

Hermes heeft in een persbericht aangegeven zijn positie in belangrijke markten, waaronder de Benelux, te willen versterken. Den Drijver merkt in dat verband op dat Otto wel in Nederland actief is, maar dat het logistieke bedrijf Hermes er nog geen eigen activiteiten heeft. Als Hermes wel in Nederland actief wil worden, zijn er volgens de analist twee keuzes: zelf iets opbouwen of een bestaande speler overnemen. Daarbij zal Hermes zeker zijn oog op Docdata laten vallen, stelt Den Drijver.

Door dat bedrijf te kopen, zou Hermes de marktleider worden op het gebied van e-commerce in Nederland. Die gedachte zou overigens ook PostNL kunnen verleiden eens naar Docdata te kijken, geeft de analist verder aan.

SNS hanteert een hold-advies voor het aandeel Docdata. Dat stond maandag om 9.56 uur 0,8 procent in de min op 12,90 euro. De AScX-index stond op dat moment 1,1 procent onder de slotstand van vrijdag.