Nieuws/Financieel
1126043
Financieel

'Sterk laatste kwartaal voor Brill'

Wetenschappelijk uitgever Brill heeft een goed laatste kwartaal gedraaid. Daardoor valt het resultaat over heel 2012 beter uit dan verwacht, schrijft SNS Securities vrijdag.

Brill publiceerde donderdag nabeurs de cijfers over 2012. De nettowinst steeg met 75 procent, maar de winst uit voortgezette activiteiten daalde juist met 17 procent tot 2,3 miljoen euro. De omzet ging met 4 procent omlaag tot 27,5 miljoen euro.

De bank merkt op dat het verlies aan omzet geheel te wijten was aan de verkoop van zeven bladen. Brill wil dit compenseren door nieuwe aankopen. De vijf nieuw aangekochten activiteiten droegen vorig jaar slechts 'marginaal' bij aan de omzet, maar zullen in 2013 circa tweederde van de omzetdaling goedmaken, denkt SNS. De autonome omzetgroei was vlak over heel 2012, maar liet in de tweede helft een duidelijke verbetering zien. Tegen het ANP liet Brill weten 'verder kralen te rijgen'.

SNS hanteert een buy-advies voor Brill. Het aandeel sloot donderdag op 20,21 euro. Vrijdag rond 9.30 uur was er nog geen nieuwe koers beschikbaar.